Wie zijn wij? Wat is onze missie en visie.

 

Welkom op de website van Kinderdagverblijf Het kabouterbos en MiniCreche Pinkeltje.

Wij beschikken over twee lokaties:

Kinderdagverblijf Het kabouterbos ligt tussen de bossen onderweg tussen Putte en Kapellen. Vele mensen uit de streek zullen het boerenmarktje van ‘s zondags wel kennen. Wij zitten daar links naast in het oude kleuterschooltje. Het kabouterbos kent 31 plaatsen voor baby’s en peuters tussen 0 en 3 jaar verdeeld in leeftijdsgroepen.

Mini-creche Pinkeltje is gelegen in Putte. Hier is er plaats voor 25 kindjes tussen 0 en 3 jaar en zitten de kindjes in 1 groep. Dit was onze eerste creche waarmee we zijn gestart.

Je mag ons altijd bellen om een afspraak te maken en dan kunnen wij jullie eens rondleiden in onze opvang. Maar neem ondertussen al rustig de tijd om deze website te bekijken.

Missie

Onze doelstelling is dat elk kind zich thuisvoelt in de opvang  waardoor elk kind individueel kan ontplooien tot de beste versie van zichzelf. Dit doen we door de zorg van elk kind centraal te plaatsen, zodat u uw kind met een gerust hart kunt achterlaten. Hierbij zorgen we voor een huiselijke sfeer waar open communicatie centraal staat. We werken als enthousiaste, professionele en creatieve kinderverzorgsters nauw samen met de ouders en alle betrokkenen om zo een kwalitatieve opvang aan te bieden.

Visie

Wij bieden in het Kabouterbos opvang aan 31 kinderen en in Pinkeltje aan 25 kinderen en dit in de leeftijd van 0 tot 3 jaar. In de opvang worden er 2 groepen voorzien: baby’s en lopers/peuters. Dit zodat de kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen volgens hun eigen kunnen en op hun eigen tempo,  en dit op  lichamelijk, sociaal-emotioneel, cognitief en communicatief gebied. Dit doen we door observatie waarbij we individuele aandacht kunnen aanbieden en kunnen inspelen op de behoefte van elk kind.

Wij bieden de kinderen de ruimte om te groeien in een veilige omgeving met veel geborgenheid en zorgen voor pedagogisch verantwoord speelgoed en spelaanbod voor de ontwikkeling van uw kind. We willen de nieuwsgierigheid van de kinderen prikkelen door het aanbieden van uitdagende en creatieve activiteiten waarbij we oog hebben voor de zelfredzaamheid van uw kind. Daarbij wordt er rekening gehouden met respect voor het milieu door gebruik te maken van kosteloos materiaal. Wij bieden ook verse, gezonde en gevarieerde voeding aan rekening houdend met de noden van het kind zoals halalvoeding, vegetarische voedingen en allergie├źn.

We bieden ook laagdrempelige opvang aan en daarbij hechten wij ook veel belang aan ouderparticipatie. Communicatie is een belangrijke pijler voor een kwaliteitsvolle opvang. U als ouder wordt gezien als eerste opvoeder en wordt nauw betrokken. Dit zorgt voor een vertrouwensband tussen ouder en kinderbegeleidster.

We handelen ook altijd in het belang van het kind. In de babygroep trachten we altijd het dagritme van thuis aan te houden, zodat ze zich op hun eigen tempo en ritme kunnen ontwikkelen. De lopers/peuters krijgen structuur door een vast dagschema en worden zo voorbereid op de kleuterschool. Ook kinderen met een beperking zijn welkom in onze opvang. Er wordt dan  met de ouders afgesproken hoe wij de best mogelijke aangepaste opvang  kunnen bieden.

Onze ruimtes zijn ingericht met zachte warme kleuren en echte materialen van uit het dagdagelijks leven. We werken en gebruiken ook natuur elementen.  We proberen zo veel mogelijk naar buiten te gaan. We vinden het belangrijk dat elk kind zijn eigen talenten kan ontwikkelen en zich kan ontplooien tot de beste versie van zichzelf.

VOOR INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN KAN JE STEEDS TERECHT OP DE CONTACT PAGINA.

Bij inschrijving dient u het contract van de brochure terug te mailen en de waarborg te storten op ons rekeningnummer.